Razvojna banka preuzima ulogu Fonda za razvoj Vojvodine

Bez autora
Feb 27 2012

Razvojna banka Vojvodine od sutra će preuzeti ulogu Fonda za razvoj Vojvodine. Od sutra će Razvojna banka biti motor ukupne privrede u Vojvodini. Odlukama Skupštine Vojvodine na sutrašnjoj sednici Razvojna banka će preuzeti ulogu Fonda za razvoj. Fond za razvoj pokazao je "odlične rezultate", jer je preko njega investirano 60 milijardi dinara u oko 700 preduzeća. Analize su pokazale da je poljoprivreda najbolji deo državne ekonomije i u strukturi izvoza 2,7 milijardi su od poljoprivrede, od čega su dve trećine proizvodi iz Vojvodine. Kroz potenciranje Razvojne banke Vojvodine pomažemo razvoj privrede u Vojvodini i u celoj Srbiji, jer cena hrane u celom svetu permanentno ide gore i to će bez sumnje biti značajan deo ekonomije i za državu i za Vojvodinu.

Razvojna banka preuzima ulogu Fonda za razvoj VojvodineRazvojna banka Vojvodine od sutra će preuzeti ulogu Fonda za razvoj Vojvodine, najavio je danas šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković.

"Od sutra će Razvojna banka biti motor ukupne privrede u Vojvodini", rekao je Novaković za Radio-televiziju Vojvodine.

On je objasnio da će odlukama Skupštine Vojvodine na sutrašnjoj sednici Razvojna banka preuzeti ulogu Fonda za razvoj.

Novaković je rekao da je Fond za razvoj pokazao "odlične rezultate", jer je preko njega investirano 60 milijardi dinara u oko 700 preduzeća.

Naveo je da su analize pokazale da je poljoprivreda najbolji deo državne ekonomije i da je u "strukturi izvoza 2,7 milijardi od poljoprivrede, od čega su dve trećine proizvodi iz Vojvodine".

"Kroz potenciranje Razvojne banke Vojvodine pomažemo razvoj privrede u Vojvodini i u celoj Srbiji, jer cena hrane u celom svetu permanentno ide gore i to će bez sumnje biti značajan deo ekonomije i za državu i za Vojvodinu", kazao je Novaković.

Na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine Vojvodine je i predlog o ukidanju odluke pokrajinske skupštine o sukobu interesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik